App Het Werkwoord icon

Het Werkwoord app

De verleden tijd en het voltooid deelwoord

Ontdek de app 'Het werkwoord' in de app store

Leer werkwoorden goed te vervoegen in andere tijden.

In het Nederlands kennen we regelmatige werkwoorden (zwakke werkwoorden), klankveranderende werkwoorden (sterke werkwoorden)  en onregelmatige werkwoorden. In deze app leer je deze drie groepen werkwoorden vervoegen in de verleden tijd en als voltooid deelwoord. 

Oefen de de verleden tijd van sterke werkwoorden.

Sterke en onregelmatige werkwoorden

Deze werkwoorden kun je het beste gewoon uit het hoofd leren. De app bevat 24 oefeningen om je te helpen de 140  meest  voorkomende werkwoorden te trainen. Dit gebeurt op drie manieren: kies de juiste vorm, vind de fout in de zin en zelf de juiste vorm intikken.

Is dit een klinker of een medeklinker?

Klinker of medeklinker

Om zwakke (regelmatige) werkwoorden goed te kunnen vervoegen, leer je met deze app stap voor stap de kofschipregel toe te passen.

De eerste oefening gaat over het verschil leren begrijpen tussen  klinkers en medeklinkers. 

Oefen de ruwe stam zoeken van deze werkwoorden.

De stam van het werkwoord

In deze oefening leer je de (ruwe) stam van het werkwoord te formuleren, die je later gaat gebruiken voor het vervoegen van de werkwoorden in de verleden tijd en als voltooid deelwoord.

Leer de kofschip-regel toe te passen met deze oefening.

De kofschipregel toepassen

Uiteindelijke moet je de kofschipregel toepassen. In deze oefening vul je de juiste blokjes in en pas je de kofschipregel toe.

Zoek welk werkwoord fout is vervoegd.

Herkennen of een werkwoord goed staat

In deze oefening laten we steeds vier zinnen zien. Eén zin staat verkeerd geschreven. Aan jou de taak om die aan te wijzen.

Een oefening om het voltooid deelwoord goed te vervoegen.

Het voltooid deelwoord oefenen

Ook het voltooid deelwoord is niet altijd regelmatig. In drietal oefeningen leer je de onregelmatige werkwoorden vervoegen als voltooid deelwoord. Ook heeft de app oefeningen om het voltooid deelwoord van zwakke werkwoorden goed te formuleren.

Wil je meer weten over deze app?

Deze promotievideo toont een overzicht van de oefeningen en geeft een goed beeld hoe je kan oefenen met de werkwoorden op je tablet.

Ontdek hier hoe je werkwoorden kan leren vervoegen op je iPad.

Klaar om te beginnen?

Koop de app veilig in de App store!