Leer maalsommen tot 500 met deze app

Vermenigvuldigen tot 500 app

Oefeningen met keersommen

Ontdek de app hier in de App Store

Automatiseren van keersommen

Een vast onderdeel bij rekenonderwijs is het automatiseren van maalsommen (ook wel keersommen of tafelsommen genoemd). In Nederland leer je vaak de eerste tien tafels in groep 4 voor de eerste keer van buiten en worden in de daaropvolgende jaren herhaald. Deze app gaat je hierbij helpen.

Waarom is automatiseren van keersommen zo belangrijk?

Het regelmatig oefenen van keersommen is belangrijk. Er wordt namelijk verwacht dat je de uitkomsten van deze rekenkundige acties tijdens rekenen, maar belangrijke later ook tijdens de wiskundelessen op de middelbare school, uit je hoofd moet kunnen reproduceren. Het kunnen vermenigvuldigen van eenvoudige getallen is een basisvoorwaarde voor het volgen van goed wiskundeonderwijs.

Welke problemen ga je ondervinden als je de tafeltjes niet goed kent.

Als je de tafels niet goed hebt geautomatiseerd op de basisschool, dan zal je tijdens de wiskundelessen en -toetsen meer tijd nodig hebben om rekenvragen te kunnen beantwoorden. Die tijd is vaak dan niet beschikbaar is. Ook veel slordigheidfouten tijdens rekenen ontstaan doordat de tafels niet goed zijn aangeleerd. Als je al vroeg begint met het aanleren van de eenvoudige keersommen, dan heb je daar later dus heel veel profijt van.

Hoe leer ik de maalsommen met deze app?

De methode in deze app is een ideale manier om de maalsommen te automatiseren. De methode bevat vijf niveaus met oefeningen. Niveau 1 is bedoeld voor het oefenen van de maalsommen uit groep 4 (2e leerjaar in België). Niveau 2 bevat de maalsommen uit groep 5. Op niveau 3 en 4 oefen je de keersommen uit groep 6. Niveau 5 bevat vervolgens de keersommen uit groep 7. De app bevat oefeningen voor alle tafels, waarvan verwacht wordt dat je ze onder de knie hebt, voordat je met de wiskundelessen van start gaat. Dit zijn de tafels 1 t/m 20 en enkele grotere tafels zoals de tafel van 25, 50, 100 en 250.

Blijven oefenen met eenvoudige sommen is de sleutel voor succesvol wiskundeonderwijs.

Door deze keersommen regelmatig met deze app te oefenen gedurende een langere periode leer je alle belangrijke iteraties met keersommen uit je hoofd. Je zou het niet verwachten maar snel rekenen met eenvoudige plus-, min-, keer-, en deelsommen is een belangrijk fundament van de wiskundelessen op het voortgezet onderwijs.

Hoe kan deze app je hierbij helpen?

De vele rekenoefeningen in deze app duren niet langer dan 5 minuten. Oefen de keersommen elke dag met één of twee oefeningen en binnen de kortste tijd weet je ze allemaal uit je hoofd. Herhaal ook regelmatig de maalsommen uit de eerdere niveaus want herhalen zorgt ervoor dat je ze later niet meer vergeet.

Keersommen oefenen voor tieners en volwassenen.

Overigens is het nooit te laat om de eenvoudige keersommen aan te leren. Mocht je merken tijdens wiskunde (of tijdens je werk) dat je moeite hebt met de keersommen dan is dit ook een ideale manier om ze opnieuw snel uit je hoofd te leren. Hoewel je dan niet direct met wiskunde bezig bent, verbeter je dan wel de resultaten tijdens de wiskundetoetsen en tijdens de toetsen bij natuurkunde. Je zult namelijk meer tijd over hebben en je gaat minder foutjes maken.

Waarom is deze interactieve rekenmethode beter dan al die leuke rekenspelletjes?

Tafels leren door spelletjes te spelen is een populaire manier voor het aanleren van de tafels. Echter uit onderzoek is gebleken dat het niet de snelste manier is. Dit komt omdat je tijdens spelletjes spelen op de tablet je een ander deel van je hersenen gebruikt dan die je gebruikt tijdens het leren van de tafels tijdens rekenles. De informatie die je dan krijgt tijdens spelen is vluchtig en snel weer verdwenen uit je geheugen. Je concentreert je dan namelijk snel weer op het spelelement en niet zozeer op de terugkoppeling tijdens het aanleren van de tafel. Deze app is zo gemaakt dat je in een leermodus raakt en niet in een spelmodus. Hierdoor leer je dus veel effectiever en sneller.

maaltafels oefenen 4de leerjaar

Kies één van de vijf boekjes

Deze app bevat 5 digitale oefenboekjes. Elk boekje bevat 40 oefeningen.

oefeningen met grote keersommen

Leer elke tafel uit je hoofd

Eerst leer je de tafel in volgorde, daarna leer je ze in willekeurige volgorde.

rekenen groep 4 keersommen oefenen

Maak de juiste keuze uit de antwoorden

Het zal in het begin makkelijk zijn, doordat je een beperkte aantal antwoordopties krijgt. Echter verderop wordt het steeds moeilijker, doordat de antwoordopties toenemen en je een keuze moet maken uit goede en foute antwoorden.

rekenen groep 5 keersommen oefenen

Leer de keersommen afzonderlijk

Op het einde richten de oefeningen meer op het vermenigvuldigen van twee getallen en niet zo zeer in de vorm van een tafel. Ook worden hier maalsommen van verschillende tafels gecombineerd. Op deze manier leer je ook de relatie tussen de tafels onderling.

Alle tafels oefen je met deze app.

Deze promotievideo toont een overzicht van de oefeningen en geeft een goed beeld hoe je kan oefenen met de tafels op je tablet.

vijf boekjes met ieder 40 oefeningen om het vermenigvuldigen onder de knie te krijgen.

Klaar om te beginnen?

Kies jouw App store!