Topografie Nederland app

Leer de provincies en steden van Nederland op de kaart aanwijzen.

Nederland heeft twaalf provincies weet jij ze allemaal?

In groep 5 en 6 krijg je les in de topografie van Nederland. Je leert dat Nederland bestaat uit twaalf provincies en je leert de belangrijkste plaatsen aan te wijzen op de kaart. Ook leer je de plaatsnamen goed opschrijven zonder fouten. Deze app helpt je hierbij.

In de juiste volgorde leren

Eerst leer je de provincies aan te wijzen, Daarna de hoofdsteden en daarna tenslotte de kleinere steden. De app heeft vijftien verschillende oefeningen en twee toetsen.

De provincies en hoofdsteden

Tijdens de oefening zie je eerst de kaart van Nederland, vervolgens krijg je vragen over de kaart en moet je de juiste naam in het lichtblauwe blokje plaatsen.

Oefenen met plaatsen op de kaart

Hier leer je waar de verschillende plaatsen zich bevinden op de kaart. De kaarten zijn ingedeeld in Zuid-Nederland, West-Nederland, Oost-Nederland en Noord-Nederland. De lijst met steden is gelijk aan de lijst die veel scholen gebruiken in hun lesmateriaal.

De spelling van de plaatsnamen

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je de namen goed weet te schrijven. Deze app bevat oefeningen waarbij je moet kiezen uit de juiste gespelde plaatsnaam. Ook krijg je oefeningen waarbij je de naam moet intypen met het toetsenbord. We maken hierbij gebruik van de stemtechnologie van je tablet.

Wil je meer weten over deze leuke topo app?

Deze promotievideo toont een overzicht van de oefeningen en geeft een goed beeld hoe je kan oefenen met de plaatsnamen op de kaart met je tablet.

Klaar om te beginnen?

Koop veilig de app in jouw App store!