Nederlandse taalmodule

Taalmodule

Oefen Nederlands met onze taalmodule.

Oefening om de verleden tijd te oefenen.
Uitleg of het gebruik van de lidwoorden in het Nederlands
Oefening met 'de' en 'het'.
Een voorbeeld van een leesoefening in onze spelling apps.

Methode

Leer Nederlands op je eigen tempo

Z

Hoe werkt het?

Met een tablet kun je meer dan alleen gebruik maken van het aanraakscherm. Voor de taalmodule, die bestaat uit verschillende apps, maken we ondermeer gebruik van de Nederlandse spraaksynthesizer en een bijzonder klankentoetsenbord. 

Z

Een bijzonder toetsenbord

Tijdens dictee luister je naar de stem van de tablet en probeer je het woord in te tikken met een toetsenbord die wel hele bijzondere toetsen heeft.
Het bekende QWERTY toetsenbord helpt je namelijk niet om Nederlands te leren, daarom hebben we een speciaal toetsenbord voor je gemaakt waar de letters als [ee] en [au] ook toetsen zijn. Hierdoor begrijp je veel beter hoe Nederlandse woorden zijn opgebouwd en worden spellingsoefeningen een stuk makkelijker.

Z

Voor wie is de methode ideaal?

Dit alles geeft het werken met de apps van MagiWise een geheel eigentijdse en meer schoolse leerervaring die vaak ontbreekt bij andere educatieve apps. Onze methode werkt goed bij kinderen die geconcentreerd zonder druk willen werken, maar tegelijkertijd werkt het ook heel goed bij kinderen die snel afgeleid zijn.

Voorbeeld van een oefening met toetsenbord.

Onze Apps

Alle taal-apps op een rijtje

Het werkwoord

Het werkwoord

In het Nederlands kennen we regelmatige werkwoorden (zwakke werkwoorden), klankveranderende werkwoorden (sterke werkwoorden)  en onregelmatige werkwoorden. In deze app leer je deze drie groepen werkwoorden vervoegen in de verleden tijd en als voltooid deelwoord.

Het lidwoord

Het lidwoord

De Nederlandse taal heeft geen vaste regel voor het gebruik van lidwoorden en je krijgt dan ook vaak te horen dat dit taalgevoel vanzelf moet komen. In deze app oefen je het gebruik van lidwoorden in de Nederlandse taal en zet je alvast een eerste stap om dit taalgevoel te ontwikkelen.

Lettergrepen

Lettergrepen

Deze app is ontwikkeld voor iedereen die moeite heeft met het opsplitsen van woorden in lettergrepen. De app legt op een eenvoudige manier de theorie uit in de vorm van instructiekaartjes en bevat zeven oefeningen. Naast de zeven oefeningen bevat de app ook vier toetsen waar je 200 veelvoorkomende lange woorden leert opsplitsen in lettergrepen.

Begrijpend Lezen

Begrijpend Lezen

Deze app bevat acht leuke oefeningen en één gecombineerde toets. Elke oefening bevat één of twee stukjes tekst die je aandachtig moet lezen. Vervolgens krijg je willekeurig vijf vragen over deze tekst. Je kan hiermee de vraagstelling die je normaal bij het begrijpend lezen onderdeel krijgt goed oefenen.

Spelling Nederlands Groep 3

Spelling Nederlands Groep 3

Ben je net begonnen met leren lezen en schrijven? Dan is dit een leuke oefen-app. Deze app bevat op dit moment vier boekjes met ieder een spannend verhaal. Elk verhaal bevat vier hoofdstukken met ieder zes oefeningen waarin je de zogenaamde “medeklinker – klinker – medeklinker”-woorden kan oefenen.

Spelling Nederlands Groep 4

Spelling Nederlands Groep 4

Medeklinkers komen in het Nederlands vaak voor in bepaalde combinaties, zoals st, rd, kt. In deze app ga je oefenen met dit soort woorden en kom je snel achter dat veel woorden bestaan uit een aantal combinaties van medeklinkers. Zodra je alle combinaties uit je hoofd kent kun je al heel veel woorden correct schrijven in het Nederlands.

Spelling Nederlands Groep 6

Spelling Nederlands Groep 6

Heb je moeite met goed opschrijven van woorden? Dan is dit een leuke oefen-app. Deze app bevat tien boekjes met in ieder boekje zestig oefenwoorden. Je oefent deze woorden te spellen in groepjes van vijftien woorden. De oefeningen zijn geschikt voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool (vanaf 9 jaar).

Ontmoet

één van onze ontwikkelaars

“Soms is het handig om vanaf het begin nog eens naar de uitdaging te kijken. Zoals tijdens de ontwikkeling van onze schrijfoefeningen. Het was natuurlijk makkelijk om het standaard toetsenbord te gebruiken. Maar zodra je ziet hoe kinderen de woorden intypen zie je dat hier iets niet klopt. Kinderen leren de dubbelklanken en de letters op alfabet waarom een volgorde aanhouden die ooit bedacht is door een Amerikaanse fabrikant van typemachines.”

Kees Huige

Creative Designer

Zin om te beginnen?

Bekijk gerust onze apps op deze site. Elke app heeft haar eigen pagina met meer gedetailleerde informatie inclusief filmpjes. Ga naar het overzicht met alle MagiWise apps en kies je favoriete onderwerp.

Als je nog vragen hebt, stel ze gerust via onze contactpagina.

Bekijk ons aanbodNeem contact op