Spelling 1 app

Leer MKM woorden spellen.

Oefeningen met MKM woorden

Dan is dit een leuke oefen-app. Deze app bevat op dit moment vier boekjes met ieder een spannend verhaal.

Elk verhaal bevat vier hoofdstukken met ieder zes oefeningen waarin je de zogenaamde “medeklinker – klinker – medeklinker”-woorden kan oefenen. De oefeningen zijn opgedeeld in:

 

  • Leren lezen.
  • Leren overschrijven van de woorden.
  • Woorden flitsen.
  • Het invullen van klinkers in de MKM woorden. (bijv. a of aa).
  • Het hele woord leren schrijven.
  • Dictee met de woorden uit het verhaal.

Spelling begint met lezen

Daarom lees je eerst een tekst waarin de oefenwoorden een nadrukkelijke rol in spelen. Het lezen gaat zin voor zin, dus als je een zin hebt gelezen druk je op een knop om de volgende zin zichtbaar te maken. Zodra je het verhaal helemaal hebt gelezen, kun je beginnen met de spellingoefeningen.

Het woord overtypen

De eerste stap tijdens het leren van het woord is goed kijken naar het woord. Hoe vormen de letters de juiste klanken. Je ziet bijvoorbeeld dat e een ander kleur heeft dan ee. Op het moment dat je dit door hebt ga je begrijpen hoe MKM woorden in elkaar steken.

Woorden flitsen

In de volgende oefening flitsen we eerst het woord. Je moet dan, nadat je het woord kort hebt gezien, intypen zonder dat je het woord ziet. Dit is een eerste stap van het opschrijven van het woord.

Maak het woord kompleet

Eerst luister je naar het woord en vul je vervolgens de juiste klinker in het woord. Door te luisteren leer je of het bijvoorbeeld a of aa moet zijn.

Letters in de juiste volgorde zetten

In deze oefening luister je weer eerst naar het woord en vervolgens tik je het woord in door gebruik te maken van de  actieve letters op het toetsenbord.

En dan is het tijd voor het dictee

Je krijgt dan alle vijftien woorden uit het oefendeel nogmaals te horen. Je luistert naar de zin met het woord en je tikt vervolgens het woord in.

Klaar om te beginnen?

Koop de app veilig in de App store!