Ontdek onze tablet rekenmethode

Rekenmodule

Een leuke methode om te leren rekenen voor thuis of op school.

Delen door honderd. Hoe doe je dit?
Zet de getallen van laag naar hoog.
Plaats het juiste honderdtal op de getallenlijn.
Kolomsgewijs decimalen optellen leer je hier.

Methode

Leer rekenen op je eigen tempo

Z

Hoe werkt het?

Onze reken-apps zijn gericht om te leren op een eenvoudige en leuke manier. Kies zelf het onderwerp die je graag wilt leren. Meestal is dat een app of een oefenboekje binnen een app. Elke oefening begint vaak eerst met een korte uitleg van de theorie door middel van leuke instructies. De volgende fase bestaat uit het maken van oefeningen, die je op je eigen tempo kan uitvoeren. Een foutje maken is geen probleem. Je krijgt de kans om die vraag nog een keer te maken, totdat je het snapt. Op het moment dat je de oefeningen goed kan maken, sluit je af met een toets waarin je kan laten zien dat je een expert bent geworden in dit onderwerp.

Z

Waar richt de methode zich op?

Onze methode richt zich op het efficiënt aanleren van vaardigheden zonder dat je wordt afgeleid door onnodige drukke spel-elementen. Echt leren doe je door vaak kort te oefenen in een leuke leeromgeving en niet in een spelomgeving. Daarom passen we het spel-element alleen toe waar het een toevoeging is op het leren binnen deze methode.

Z

Voor wie is de methode ideaal?

Dit alles geeft het werken met de apps van MagiWise een geheel eigentijdse en meer schoolse leerervaring die vaak ontbreekt bij andere educatieve apps. Onze methode werkt goed bij kinderen die geconcentreerd zonder druk willen werken, maar tegelijkertijd werkt het ook heel goed bij kinderen die snel afgeleid zijn.

Begin oefenen met de apps van MagiWise.

Onze Apps

Alle reken-apps op een rijtje

Vermenigvuldigen tot 500

Vermenigvuldigen tot 500

Met deze app leer je op een eenvoudige manier de tafeltjes uit je hoofd. Deze app bevat veel oefeningen, waarmee je leert te vermenigvuldigen met de getallen 1 t/m 20 op een interactieve manier. Daarnaast bevat de app ook oefeningen om te leren vermenigvuldigen met 25, 30, 50, 100, 125, 250 en 500.

Tafeltjes & Appeltjes

Tafeltjes & Appeltjes

“Tafeltjes leren met appeltjes”-app bevat in totaal 108 oefeningen waarmee je de tafels 1 t/m 12 kan leren op een leuke interactieve manier. De oefeningen zijn gegroepeerd in twaalf boekjes, waarbij iedere boekje acht oefeningen bevat over een specifieke tafel en afsluit met een test.

Optellen tot 100

Optellen tot 100

Kun je al optellen tot 20? Dan wordt het tijd om verder te gaan. In dit boekje oefen je optelsommen met getallen tot 100. Rekenen met tientallen is het eerste onderdeel, daarna komen in 3 stapjes moeilijker situaties voor, zodat je na afloop kunt hoofdrekenen tot het getal 100.

Kommagetallen en breuken

Kommagetallen en breuken

Op school leer je sommen maken met kommagetallen. Dit is een lastig onderwerp en veel kinderen vinden dit moeilijk. Deze app helpt kinderen en volwassenen te begrijpen hoe je kan rekenen met getallen met cijfers achter de komma. Je zult in staat zijn om kommagetallen op te tellen, van elkaar af te trekken, maar ook breuken omzetten in kommagetallen zodat je die kan gebruiken in plussommen en minssommen.

Plus en Min

Plus en Min

Met deze app leer je eenvoudig de eerste beginselen van optellen en aftrekken van getallen. De app bevat tien delen met instructiepagina’s afgewisseld met korte interactieve leeroefeningen. De app is ideaal ter ondersteuning van het leerproces in het beginnen met rekenen en sluit aan op het Nederlands basisonderwijs vanaf 6 jaar.

Breuken en Figuren

Breuken en Figuren

Heb je net breuken gehad op school en begrijp je het concept niet zo goed? Dan is deze app voor jou. Met deze app leer je de basis van breuken, uitgelegd met behulp van figuren. Je leert eerst een breuk herkennen en je leert wat de noemer en teller van de breuk weergeven.
Zodra je het opschrijven van de breuk begrijpt, dan leer je met deze app rekenen met breuken tot 1. Dit doet de app middels leuke figuurtjes die de breuken voorstellen.

Tellen tot 1000

Tellen tot 1000

Is het nu 193 of toch 139?

De focus in deze app is niet het daadwerkelijk rekenen met sommen maar meer een getalgevoel ontwikkelen met getallen vanaf 100 tot 1000. Je leert de getallen te tellen en te plaatsen in de juiste volgorde van klein naar groot. Maar ook luisteren naar het getal en deze vervolgens intikken is een onderdeel van de oefeningen.

Ontmoet

één van onze ontwikkelaars

“Programmeren was niet mijn passie totdat ik ontdekte dat er apps voor kinderen werden gemaakt. Tevreden en trotse gezichten van onze kleine maar zeer waardevolle testers zijn van onschatbare waarde. E-mails ontvangen van ouders met dank voor de applicaties geeft mij kracht en inspiratie om nieuwe MagiWise apps te bedenken.”

Ania Godlewska

Content creator

Zin om te beginnen?

Bekijk gerust onze apps op deze site. Elke app heeft haar eigen pagina met meer gedetailleerde informatie inclusief filmpjes. Ga naar het overzicht met alle MagiWise apps en kies je favoriete onderwerp.

Als je nog vragen hebt, stel ze gerust via onze contactpagina.

Bekijk ons aanbodNeem contact op