Vermenigvuldigen tot 500

App icon van de app "Vermenigvuldigen tot 500"

Met deze app leer je op een eenvoudige manier de tafeltjes uit je hoofd. Deze app bevat veel oefeningen waarmee je leert te vermenigvuldigen met de getallen 1 t/m 20 op een interactieve manier. Daarnaast bevat de app ook oefeningen om te leren vermenigvuldigen met 25, 30, 50, 100, 125, 250 en 500.

Voor elke tafel vindt je acht oefeningen in de app. Het oefenen begint met het aanleren van de tafel in oplopende volgorde, daarna oefen je de tafels in willekeurige volgorde. Aan het einde oefen je de tafel nogmaals samen met andere tafels die je al hebt geleerd.

Zoals alle MagiWise apps, worden de oefeningen in een vorm van een digitaal oefenboekje getoond. Aan het begin van het boekje krijg je een overzicht van je voortgang en zie je welke oefeningen nog niet zijn gemaakt. Na het overzicht wordt elke oefening op een pagina gepresenteerd. De volgorde van de oefeningen is volgt het ‘Leren’ -> ‘Oefenen’ -> ‘Laten zien’ -principe.

In de app kun je kiezen uit vijf digitale oefenboekjes

Opzet van het boekje

Deze app bevat 5 digitale oefenboekjes:

  • Tafels 1 tot 5.
  • Tafels 5 tot 10.
  • Tafels 11 tot 15.
  • Tafels 16 tot 20.
  • Tafels met grote getallen.

Elk boekje bevat 40 oefeningen. De oefeningen kunnen worden gemaakt zonder verbinding te maken met internet. Zodra de boekjes in het begin zijn opgehaald van de MagiWise server, kunnen de oefeningen worden gemaakt in een offline situatie.

Leren vermenigvuldigen met een getal.

In de eerste vier oefeningen leer je de tafel in volgorde. De oefening bevat meerdere keersommen die je moet oplossen. Het zal in het begin makkelijk zijn doordat je een beperkte aantal antwoordopties krijgt en de sommen in volgorde staan, maar langzamerhand wordt het moeilijker doordat de antwoordopties toenemen en je een keuze moet maken uit goede en foute antwoorden. Op deze manier leer je vermenigvuldigen met bijvoorbeeld drie.

Eerst leer je vermenigvuldigen met één tafel.
Daarna oefen je de tafel door elkaar.

Oefen de tafel.

Als je de tafel in volgorde hebt geleerd, beginnen de oefeningen zich te richten op het vermenigvuldigen zelf en niet als geheel van een tafel. Dit betekent dat de vragen steeds één som bevat met meerdere antwoordopties. Om de vraag goed te kunnen maken moet je de tafel uit je hoofd kennen. Kies het juiste antwoord en je zal alle sterren aan het einde van de oefening verdienen.

Tenslotte heb je een test waarbij de je de tafel samen met andere tafels moet oplossen.

Toon dat je de expert bent.

Aan het eind van elke groep oefeningen krijg je een oefening die een combinatie is van verschillende tafels bij elkaar. Vaak is de combinatie zo gekozen dat de tafels deels elkaar overlappen, waardoor je leert ervaren hoe de tafels met elkaar samenhangen. Bijvoorbeeld, na het leren van de tafel van 3 en de tafel van 6, krijg je een oefening met een combinatie van beide tafels.