Rekenen met breuken oefenen

door | feb 9, 2020 | rekenen

Rekenen met breuken oefenen al veel kinderen met onze app Breuken & Figuren op hun iPad  Deze app speciaal gemaakt voor kinderen in groep 4-5 van de basisschool legt het concept uit hoe je breuken kan opstellen, breuken eenvoudig kan optellen en breuken kan aftrekken van elkaar. Je leert het basisprincipe van rekenen met breuken. Voor meer informatie zie onze productpagina Breuken en Figuren app.

Sinds kort hebben we de app nog leuker gemaakt door alle oefeningen en instructiekaarten opnieuw in te tekenen, bekijk hieronder een korte film over oefenen met breuken bij Magiwise.

Breuken leren begrijpen, waar begin ik?

Voordat je kan rekenen met breuken moet je eerst begrijpen wat een breuk precies is. Vaak lukt dat door gebruik te maken van figuurtjes die een breuk uitbeelden. Een breuk is in principe niks anders dan een weergave van een deel van een geheel. Een goed voorbeeld is de taart. Je hebt een ronde taart en je deelt de taart in vier gelijke stukken door een kruis in te snijden. Eén stuk is dan 1 deel van vier gelijke stukken die samen de taart vormen. Je schrijft dat dan op als 1/4 van de hele taart.

 

Oefenen met breuken kan op een tablet

Werken met figuren is de methode om het concept breuken goed te leren begrijpen. Breuken als figuurtjes uitbeelden en ermee spelen kan uitermate goed op een tablet. Je kan nieuwe figuren vormen tot één geheel en ze ook weer ontleden in verschillende delen door eenvoudig met je vinger te slepen. Het is leuk en je bent toch geconcentreerd bezig in een leermodus.

Rekenen met breuken oefenen kan dus heel goed met een iPad. We hebben in onze apps verschillende oefeningen gemaakt die iedere keer toch net iets anders zijn, zodat je niet snel verveeld raakt en je steeds opnieuw een nieuwe uitdaging voorgeschoteld krijgt.

Leer de eerste tien tafels met deze leuke app.

Rekenen
Breuken & Figuren

€ 3,49*
Leren klokkijken groep 4

Leren klokkijken groep 4

Tijdens de lessen “leren klokkijken groep 4” (“klokkijken leergang 2” in België) begin je een ontdekkingsreis in de wereld van rekenen met de tijd. Op school leer je eerst de klok in kleine stapjes lezen. Dan de klok met cijfers en tenslotte leer je rekenen met de...

Lees meer
Spelling oefenen groep 3

Spelling oefenen groep 3

In deze blog gaan we dieper in op "spelling oefenen groep 3". In groep drie van de basisschool in Nederland (leergang 1 in België) wordt een begin gemaakt met het leren schrijven van eenvoudige woorden. Iedereen kent nog wel het bekende rijtje ‘boom, roos en vis’ uit...

Lees meer
De tafel van negen uit mijn hoofd leren.

De tafel van negen uit mijn hoofd leren.

de tafel van negen leren is niet moeilijk als je maar de trucjes weet om het juiste antwoord te vinden. Je kan het antwoord van elke keersom met negen vinden door gebruik te maken van je tien vingers of met een eenvoudige rekentruc.

Lees meer

Zin om te beginnen?

Bekijk gerust onze apps op deze site. Elke app heeft haar eigen pagina met meer gedetailleerde informatie inclusief filmpjes. Ga naar het overzicht met alle MagiWise apps en kies je favoriete onderwerp.

Als je nog vragen hebt, stel ze gerust via onze contactpagina.

Bekijk ons aanbodNeem contact op