App icon van onze 'plus en min' app.

Plus en Min app

Kan je al rekenen?
Met deze app maak je de eerste sommen snel zelf.

Eenvoudig leren optellen en aftrekken.

De structuur van de app is in de vorm van een handig oefenboekje, zodat de uitdagende oefeningen eventueel in een andere volgorde kunnen worden uitgevoerd. De app is ideaal ter ondersteuning van elke rekenmethode, waarin je begint te rekenen. De volgende onderwerpen worden in deze app behandeld:

  • De getallenlijn.
  • Optellen en aftrekken tot het getal 5.
  • Optellen en aftrekken met 5, 10, 15 en 20.
  • Optellen en aftrekken tot het getal 20.
  • Splitsen van getallen.
  • Rekenen met een bus en trein.
  • Optellen en aftrekken met tientallen.
Oefenen met de getallenlijn tot 10.

De getallenlijn

Een getallenlijn is een lijn waarop alle getallen in volgorde staan van laag naar hoog. Eerst wordt er geoefend met getallen tot 5 daarna uiteindelijk tot 20. Om het concept van de getallenlijn goed te leren begrijpen, krijg je eerst korte oefeningen, waarbij je iedere keer het getal moet toevoegen die op de lijn is weggelaten.

Oefenen van splitsen met getallen tot 20.

Splitsen van getallen

Je leert splitsen van getallen met korte oefeningen. Hierbij dien je het getal te splitsen in twee andere getallen, die samen opgeteld het eerste getal vormen. Op deze manier leer je het concept van plus- en minsommen.

Optellen tot 10 oefenen.

Splitsen met de trein

Zodra je het concept van getallen splitsen begrijpt, gaan we rekenen met getallen boven de vijf. Je werkt dan met een trein, waarbij je blokjes op de wagon moet plaatsen. Op deze manier leer je dat 4+2 eigenlijk 5+1 is.

Oefeningen met bussommen op je tablet.

Rekenen bij de bushalte

Na de trein krijg je de sommen met de bus. Bijvoorbeeld: ‘Een bus rijdt weg met twintig passagiers erin. Eentje stapt bij de volgende halte in. Hoeveel passagiers zitten dan in de bus?’.

Klaar om te beginnen?

Op dit moment wordt de app opnieuw ontworpen en is tijdelijk niet beschikbaar.