Lengte en Omtrek app

Leer rekenen met lengtematen en
met de omtrek van figuren.

Hoe meet je een voorwerp en wat is omtrek?

Deze app legt op een eenvoudige manier in veertien stappen uit hoe je kan rekenen met meters, centimeters en andere lengtematen. Tevens leert het kind hoe je de omtrek van verschillende figuren kan uitrekenen. De app is ideaal ter ondersteuning tijdens het voorbereiden van cito toetsen en sluit aan op het Nederlands basisonderwijs groepen 6, 7 en 8.

In deze app vindt je oefeningen met:

  • Rekenen met verhoudingen.
  • Leren opmeten.
  • Rekenen met lengtematen.
  • Omrekenen naar verschillende maateenheden.
  • Verschillende maten optellen en aftrekken.
  • Gebruik van lengtematen in de praktijk. (bijvoorbeeld lezen van een kaart)
  • Omtrek uitrekenen van figuren.

Verhoudingen leren begrijpen

Wanneer is iets groter of kleiner? En hoeveel is iets kleiner of groter? Door te begrijpen hoe je iets in verhoudingen kan uitdrukken leer je de basisprincipe van meten.

Lengtematen leren gebruiken

Je leert hoe je iets kan uitdrukken in lengtematen. Dit doe je door de maten af te lezen in de meetoefeningen (kleine maten) en het oefenen met afstanden op de kaart (grote maten).

Maten omrekenen

Met lengtematen kun je ook rekenen, hierbij is het belangrijk dat je de maten omzet in gelijke eenheden. Hoe dit moet, leer je met deze oefeningen.

De omtrek

Het uitrekenen van omtrekken van figuren komt vaak voor. Hier komen eigenlijk alle soorten berekeningen samen, die je in de voorgaande oefeningen hebt geleerd. Je oefent met omrekenen, maar ook optellen van verschillende maten en het uitrekenen van een deellengte als de totale lengte is gegeven. In het begin zijn het nog eenvoudige figuren, maar later worden de uitdagingen groter en moet je de juiste manier zelf ontdekken.

Wil je meer weten over leren rekenen met meters en centimeters?

Deze promotievideo toont een overzicht van de oefeningen en geeft een goed beeld hoe je kan oefenen met de lengtematen op je tablet.

Klaar om te beginnen?

Kies jouw App store!