Icon van de app "De tien tafels"

Tafeltjes & Appeltjes app

Tien appels in een zak. Hoeveel appels hebben we dan?

Download de app in de App Store

Weet je de eerste twaalf tafels al uit je hoofd?

“Tafeltjes & Appeltjes”-app bevat in totaal 108 oefeningen, waarmee je de tafels 1 t/m 12 goed kan leren.
De oefeningen zijn gegroepeerd in twaalf boekjes, waarbij iedere boekje negen oefeningen bevat. Elk boekje behandelt één specifieke tafel en sluit af met een tafeltest. De oefeningen zijn gerangschikt van eenvoudig tot moeilijk. Deze systematiek komt in elk boekje op dezelfde manier terug, zodat je hieraan kan wennen en de oefeningen zelfstandig kan maken. Door de opzet van de app in de vorm van boekjes, kan je altijd zelf kiezen in welke volgorde je de tafels wilt aanleren.
Naast deze app hebben we ook de app “Vermenigvuldigen tot 500”, deze gaat verder dan deze app en is meer geschikt voor kinderen die al een keer de tafels hebben aangeleerd en deze opnieuw willen herhalen en ook hogere tafels willen leren.

Dit is de index pagina van het boekje de tafel van 5.

Een app met 12 tafelboekjes

Deze app bevat 12 digitale oefenboekjes. Elk boekje behandelt één tafel en bevat 8 oefeningen en een toets.

Met appels in mandjes leer je de tafel van 2.

Leer eerst de tafel met appels in kratjes

Eerst leer je de tafel te begrijpen, door appels in een kratje te tellen. Op deze manier leer je het begrip ‘vermenigvuldigen’ en leer je de systematiek van een bepaalde tafel te begrijpen.

In deze oefening leer je de tafel van 3 in volgorde.

De tafel leren in volgorde

Hier leer je de tafel in volgorde te benoemen. Alle sommen staan in volgorde van laag naar hoog. Op deze manier leer je de tien vermenigvuldigingssommen van de tafel uit je hoofd.

Ook de losse vermenigvuldigingen met 7 leer je in deze app.

Leer de keersommen afzonderlijk

Als je de sommen in volgorde hebt geleerd leer je de sommen in willekeurige volgorde. Je kiest dan het antwoord door de juiste cijfers naar de som te schuiven.

Luister naar de som en los dan de vermenigvuldiging op.

Luisteren naar de som

In deze oefening luister je eerst naar de som en schuif je het antwoord vervolgens op de plek. Door eerst te luisteren leer je nog beter de sommen uit je hoofd.

Hier leer je de tafel van 8 kris kras door elkaar.

Maak de som af

In de laatste twee oefeningen speel je met de sommen. In deze oefeningen krijg je of puzzels om die je moet oplossen of vraagsommen waarin de tafel een rol speelt. Je moet zelf de som maken die erbij hoort.

Kijk hier hoe je met deze app de tafels tot 10 kunt leren.

Klaar om te beginnen?

Ga naar jouw eigen App store!