Dit is het app icoontje van de app "Breuken en figuren" van Magiwise.

Breuken en figuren app

Leer met deze app de basis van rekenen met breuken.

Ontdek deze leuke app "Breuken en figuren" hier in de App Store.

Breuken leren opschrijven en gebruiken.

Heb je breuken gehad op school en begrijp je het concept niet zo goed?

Met deze app leer je de basis van het concept breuken, uitgelegd met behulp van figuren. Je leert eerst een breuk herkennen en je leert wat de noemer en teller van de breuk weergeven. Zodra je het opschrijven van de breuk begrijpt, leer je met deze app rekenen met breuken tot 1. Dit doet de app met gebruik van leuke figuurtjes die de breuken voorstellen.

Opzet van de app

De app bestaat uit drie boekjes met ieder 7 tot 9 oefeningen met instructies. Zoals elk MagiWise boekje begint het boekje met een overzicht van alle oefeningen.

Deze app heeft drie boekjes. Het eerste boekje heet "De teller en de noemer".

De teller en de noemer

In deze oefeningen leer je eerst de noemer van de breuk te herkennen. Als je dit goed begrijpt door het maken van alle oefeningen met drie sterren dan legt de app je uit wat de teller is van de breuk. Na deze theorie gaan we oefenen met het opschrijven van de breuk samen met leuke kleurrijke (soms vreemde) figuren. Het boekje sluit af met een test waarmee je kan laten zien dat je de breuknotatie begrijpt.

Plussommen met breuken

Breuken kun je met elkaar optellen. Voor je gevoel zal je dit vreemd vinden echter samen met de figuurtjes ga je dit ontdekken. Je zult zien dat het optellen van breuken net zo makkelijk is als het optellen van figuren. Uiteindelijk kun je laten zien dat je breuken kan optellen. We gaan niet verder dan het getal 1, omdat je eerst het concept van rekenen met breuken goed moet kunnen begrijpen voordat we hele getallen erbij zetten.

Breuken optellen met figuurtjes
In deze oefening moet je de figuurtjes goedzetten en vervolgens de som met breuken uitrekenen.

Minsommen met breuken

Als je breuken kan optellen dan kun je ze natuurlijk ook van elkaar aftrekken. Echter dit gaat op een iets andere manier. Hoe dit moet, leer je in dit boekje. Eerst gaan we rekenen met figuren en langzamerhand komen daar de breuken erbij. Uiteindelijk leer je rekenen zonder de figuren. Ook hier gaan we niet verder dan tot het getal 1.

Heb je alle drie boekjes afgerond met drie sterren dan heb je het leerdoel “Rekenen met eenvoudige breuken” bereikt.

Wil je meer weten hoe je het gevoel voor breuken verder kunt verbeteren?

Deze promotievideo toont een overzicht van de oefeningen en geeft een goed beeld hoe je kan oefenen met breuken op je tablet.

Oefenen met de noemer en teller met de app, zie je hier.

Klaar om te beginnen?

Kies jouw App store!