Logo "Begrijpend lezen, de savanne" app

Begrijpend Lezen app

Begrijpend lezen oefenen met teksten over de savanne.

Download in de App Store
Ontdek het op Google Play

Wil je begrijpend lezen oefenen zoals op school?

Dan is dit een leuke educatieve app. Met deze app kun je begrijpend lezen oefenen samen met leuke teksten en toetsen met een gecombineerde toets waarbij alle teksten één verhaal vormen.

Elke oefening bevat één of twee stukjes tekst die je aandachtig moet lezen. Vervolgens krijg je willekeurig vijf vragen over deze tekst. Je kan hiermee de vraagstelling die je normaal bij het begrijpend lezen onderdeel krijgt goed oefenen. Alle teksten gaan over dieren die leven op de savanne in Afrika en zijn geschikt gemaakt voor de bovenbouw van de basisschool. De teksten zijn geschikt voor kinderen vanaf groep 6.

Overzicht van oefeningen in deze begrijpend lezen app.

Begrijpend lezen

In deze app vindt je 8 korte teksten over dieren die leven op de Savanne. Over deze teksten krijg je vragen die je kan beantwoorden door het juiste antwoord te kiezen.

Een begrijpend lezen oefening over de Zebra.

De dieren op de savanne

Elke oefening gaat over een dier die leeft op de savanne. In deze oefening krijg je leuke weetjes over de strepen van de zebra.

Elke leesoefening begint met een tekst.

Eerst goed lezen

Elke oefening begint met lezen. Lees eerst de tekst goed door voordat je met de vragen begint. Ook tijdens de vragen kun je altijd de tekst nog eens lezen.

Begrijpend lezen vragen gaan over de tekst.

De vragen over de tekst

De antwoorden van de vragen kun je altijd uit de tekst halen. Vaak krijg je vragen over de tekst, verwijswoorden of over specifieke moeilijke woorden.

Wil je meer weten hoe je kan oefenen met begrijpend lezen?

Deze promotievideo toont een overzicht van de oefeningen en geeft een goed beeld hoe je kan oefenen met de teksten over de savanne op je tablet.

Oefenen begrijpend lezen voor groep 6

Klaar om te beginnen?

Koop de app veilig in de App store!