Ontdek de wereld van MagiWise

Rekenen
Of je nu tafeltjes wilt oefenen of moeilijke kommagetallen wilt optellen. MagiWise heeft voor veel moeilijke uitdagingen in rekenen een oefening met uitleg voor je gemaakt.
Taal
De Nederlandse taal is niet gemakkelijk voor kinderen. Op de basisschool leer je de grammatica toepassen en leer je zinnen goed opschrijven. Daarnaast speelt begrijpend lezen een belangrijke rol binnen het taal-onderwijs. Ook voor deze uitdagingen heeft MagiWise leuke oefeningen.
Kennis
Onze kennis apps variëren van klokkijken tot topografie. Net die moeilijke weetjes die je kan leren door regelmatig te oefenen.

Het idee

Elke Magiwise app is opgezet in de vorm van een oefenboekje. Je kan eenvoudig bladeren door je vinger te schuiven zoals je gewend bent met ebooks. Elke pagina bevat een oefening en soms ook uitleg die je eerst moeten bekijken voordat je met de oefening begint.

Een MagiWise boekje begint met een overzichtspagina met alle oefeningen die je kan maken in het boekje. Je kan direct zien welke oefeningen al gemaakt zijn en welke je nog moet doen. Door middel van kleurcodes kun je zien of je de oefeningen goed hebt gemaakt. Door op de oefening te drukken ga je direct naar de pagina met de oefening en eventueel uitleg over het onderwerp. Het verdient de aanbeveling om de oefeningen op volgorde te maken echter dit hoeft niet.

Een app kan één of meerdere oefenboekjes bevatten die je kan ophalen uit onze MagiWise cloud. Hierdoor kun je zelf bepalen welke boekjes je geïnstalleerd wilt hebben op je tablet. Zodra je ze opgehaald hebt uit de cloud kun je de oefeningen maken zonder dat je verbonden bent met het internet. Hierdoor blijft het leerproces stabiel en ben je niet afhankelijk van de internetverbinding.

Uitleg voordat je begint met de oefening

Elk boekje focust op het behalen van een specifiek leerdoel. Dit leerdoel wordt bereikt door in kleine stapjes te oefenen met het onderwerp. Vaak krijg je eerst uitleg voordat je met een oefening begint. Zodra je de oefening goed maakt (3 sterretjes) kun je doorgaan met de volgende oefening en de bijbehorende uitleg. De uitleg wordt vaak gegeven in de vorm van flashcards die je kan afspelen op eigen tempo. Vaak kun je tijdens het oefenen deze instructies ook oproepen, maar soms moet je het ook zonder de instructie de oefening kunnen maken. Hiernaast staat een voorbeeld van een instructie uit "De klok" boekje.

Naar de juiste oplossing slepen....

Als je de uitleg hebt begrepen dan kun je beginnen met de oefening door op de start knop te drukken. De meeste oefeningen maak je door de blokjes op de juiste plek te schuiven. Vaak worden verschillende opties getoond als antwoord en moet je de juiste eruit kiezen en deze op het juiste antwoordblokje slepen. Soms zijn er meerdere vragen en moet je alle blokjes op de juiste plek slepen.

Als je alle antwoordblokjes hebt gevuld dan laat de tablet zien of je het goed gedaan hebt. Als je een blokje op de juiste plek hebt gesleept dan wordt dit blokje groen anders wordt het rood. Als je rode blokjes hebt dan krijgt je vaak een tip en mag je de vraag opnieuw doen. Hij telt dan echter niet meer mee voor de punten maar je kan dan wel laten zien dat je het nu wel weet. Zijn alle blokjes groen? Dan ga je naar de volgende vraag.

Heb je alle vragen in één keer goed? Dan krijg je drie sterren voor de oefeningen. Heb je een paar foutjes dan krijg je 2 of minder sterren. De bedoeling is om voor elke oefening drie sterren te bemachtigen en zo alle oefeningen op het overzichtspagina groen te laten kleuren.

Hoe kan ik MagiWise activeren?

Losse apps per onderwerp

Veel leerboekjes hebben we verpakt als losstaande apps die je kan kopen in de app store. Licentie is beperkt tot gebruik door één gezin of persoon.

MagiWise Basisschool

Met de Basisschool app kun je middels een abonnement voor een bepaalde periode toegang krijgen tot alle MagiWise oefenboekjes. Ook zullen we in de toekomst nieuwe boekjes toevoegen, zodat je regelmatig nieuwe boekjes kan downloaden binnen het abonnement. De licentie is bedoelt voor gebruik door één gezin of persoon.

MagiWise SchoolKlas

Deze app is bedoeld voor scholen en kan gebruikt worden middels een schoollicentie. De licentie kan volledig ingericht worden naar de wensen van de school.