Info

Categorie:
Kennis - Topografie

Doelgroep:
Vanaf groep 5

Werkt op:
iPad, iPhone 5,6,6+,7,7+
met IOS 9.0 of hoger

Leerdoel:
Leer de topografische kaart van Nederland. (provincies, hoofdsteden en kleinere steden).

Beschikbaar in het abonnement?
Ja

naar de app-store >

naar kennis-apps >

Topografie Nederland

De twaalf provincies

Nederland heeft twaalf provincies weet jij ze allemaal? Weet je ook de hoofdsteden van elke provincie? In dit werkboekje maak je kennis met de kaart van Nederland met behulp van tien oefeningen en twee toetsen.

 

In groep 5 en 6 begin je met de topografie van Nederland. Je leert dat Nederland bestaat uit twaalf provincies en je leert de belangrijkste plaatsen aan te wijzen op de kaart. Ook leer je de plaatsnamen goed opschrijven zonder fouten. Dit werkboekje bevat de volgende zeven onderwerpen:

 

  • De dertien hoofdsteden
  • Plaatsen in Zuid-Nederland
  • Plaatsen in West-Nederland
  • Plaatsen in Oost-Nederland
  • Plaatsen in Noord-Nederland

 

Naast het aanwijzen op de kaart hebben we ook oefeningen toegevoegd die een focus hebben op het goed kunnen spellen van de plaatsnamen. Vaak leren we wel de plaatsen aanwijzen maar vergeten we hoe de plaatsen worden opgeschreven. Het werkboekje sluit af met twee toetsen waar alle namen nogmaals door elkaar worden getoetst. Deze keer wordt de feedback op het einde van de oefening gegeven.

 

De opzet van deze app is wederom een werkboekje. Echter we hebben de vormgeving ten opzichte van de oude boekjes behoorlijk vereenvoudigd en mooier gemaakt, zodat het nog eenvoudiger wordt om te oefenen. Na het installeren zal de app even online contact hebben met het internet en de nieuwste content van het boekje ophalen. Daarna is de app offline te gebruiken en kun je oefenen zonder dat je verbonden hoeft te zijn met het internet.

 

Met deze app bereik je het volgende leerdoel:

Het gevoel krijgen wat de kaart van Nederland inhoudt. Je leert ook de provincies en belangrijke plaatsen erop aanwijzen. Ook oefen je met het spellen van de plaatsnamen.

 

Vereiste voorkennis:

Geschikt voor kinderen in groep 5 en hoger die het vak aardrijkskunde krijgen op school.

 

De oefeningen

De app heeft 10 verschillende oefeningen met uitleg en 2 toetsen. Om je een idee te geven van de verschillende manieren van oefenen met deze app vindt je hieronder enkele oefeningen uitgelegd aan de hand van korte filmpjes.

 

Opzet van het boekje

De app begint met een overzicht van alle oefeningen. Vervolgens leer je eerst de provincies, hoofdsteden en vervolgens de kleinere steden.

 

De provincies en hoofdsteden

Tijdens de oefening zie je eerst de kaart van Nederland, vervolgens krijg je vragen met die kaart en moet je de juiste naam in het lichtblauwe blokje plaatsen.

 

Oefenen met plaatsen

Deze oefening leert je waar de verschillende plaatsen zich bevinden op de kaart.

 

De spelling van de plaatsen oefenen

Als je weet waar de plaatsen liggen op de kaart krijg je nu een oefening waar je de plaatsen goed moet weten te spellen.

 

Individueel onderwijs op je tablet
MagiWise ontwikkelt hiervoor leuke en leerzame apps voor op tablets in de klas en thuis op de bank.

© 2017 MagiWise. Alle rechten voorbehouden.

Alle MagiWise apps op een rijtje
Alle MagiWise apps op een rijtje
Alle MagiWise apps op een rijtje

 

Bekijk voor meer informatie onze website op een breder scherm.