Info

Categorie:
Rekenen - Getallen

Doelgroep:
Vanaf groep 3 t/m 4

Werkt op:
iPad, iPhone 4,5,6,6+,7,7+
met IOS 7.0 of hoger

Leerdoel:
het leren begrijpen wat getallen zijn en hoe je ze moet opschrijven.

Beschikbaar in het abonnement?
Ja

naar de app-store >

naar reken-apps >

Tellen tot 1000

Kun je al tellen tot 1000? Als vervolg op onze app “plus en min tot 100” waarin je oefende met rekenen met getallen tot 100, hebben we nu een App voor je waar je kan oefenen met tellen tot 1000. Zoals gebruikelijk heeft ook deze app de vorm van een echt werkboekje. De app bevat 22 leuke oefeningen en 3 toetsen.

 

De focus in deze app is niet het daadwerkelijk rekenen met sommen maar meer een getalgevoel ontwikkelen met getallen boven 100 (tot 1000). Je leert de getallen te plaatsen in juiste volgorde van klein naar groot. Maar ook luisteren naar het getal en deze intikken op het scherm. (Is het nu 193 of toch 139?). Daarna leer je ook sprongen maken met verschillende veelvouden. Het doel is dat je een gevoel krijgt hoe de getallen zich verhouden met elkaar en de systematiek van het opschrijven van een 100getal goed onder de knie krijgt. Dit is belangrijk, voordat je echte sommen gaat oplossen.

 

De 22 oefeningen zijn verdeeld in 3 onderwerpen:

 

  • Luisteren naar het getal en type het juist getal in.
  • Tellen met sprongen van 1, 5, 10, 20, 40 en 50.
  • Zet de getallen in de juiste volgorde van laag naar hoog met gelijke sprongen.

 

Na het installeren zal de app online contact zoeken met het internet en de nieuwste content van het boekje ophalen. Daarna is de app offline te gebruiken en kun je oefenen zonder dat je verbonden hoeft te zijn met het internet.

 

Met deze app bereik je het volgende leerdoel:

Met de oefeningen uit dit werkboekje leer je tellen tot 1000. Je oefent met de uitspraak van de getallen en helpt je met het creëren van een getalgevoel voor de grote getallen. De oefeningen zijn een goede start voor rekenen met getallen vanaf 100 tot 1000.

 

Vereiste voorkennis:

Je moet kunnen rekenen met sommen tot 100. Geschikt voor kinderen vanaf groep 5 van de basisschool.

 

De oefeningen

De app heeft 9 verschillende oefeningen met uitleg en 1 toets. Om je een idee te geven van de verschillende manieren van oefenen met deze app vindt je hieronder enkele oefeningen uitgelegd aan de hand van korte filmpjes.

 

Opzet van het boekje

De app begint met een overzicht van alle oefeningen. Vervolgens leer je eerst de uitspraak van de getalen. Dan leer je de volgorde van de getallen en daarna tellen met de getallen.

 

Zet de getallen in de juiste volgorde

In deze oefening leer je de getallen in de juiste volgorde van laag naar hoog te plaatsen.

 

Welke getallen missen in het rijtje

In deze oefening leer je springen tussen de getallen in gelijke stapjes. bijv. met stapjes van 1 maar ook met stappen van 20,

 

Rekenen met de getallen.

Hoewel we nog niet met sommen werken, oefen je in deze oefening al optellen en aftrekken van getallen door middel van getallenlijn.

 

Individueel onderwijs op je tablet
MagiWise ontwikkelt hiervoor leuke en leerzame apps voor op tablets in de klas en thuis op de bank.

© 2017 MagiWise. Alle rechten voorbehouden.

Alle MagiWise apps op een rijtje
Alle MagiWise apps op een rijtje
Alle MagiWise apps op een rijtje

 

Bekijk voor meer informatie onze website op een breder scherm.